Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit autocar ELVETIA - Coasta de Azur 2023


Descriere

Destinatie: Elvetia

Durata: 1 zi, fara cazare

Viena - Abatia Melk - Innsbruck - Linderhof - Neuschwanstein - Liechtenstein - Schauffhausen - Zurich - Lucerna - Interlaken -Berna - Montreux - Lausanne - Geneva - Chamonix - Aiguille du Midi - Zermatt Matterhorn - Lago Magiore - Genova - Monaco -Nice - Cannes - Milano - Sirmione - Verona - Padova - Ljubljana
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 10 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasarile pentru vizite la: Viena, Melk, Innsbruck, St. Gallen, Schauffhausen, Zurich Lucerna, Vaduz, Interlaken, Berna, Montreux, Lausanne, Geneva, Zermatt, Lago Magiore, Milano, Verona, Padova, Ljubljana

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (cca. 845 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 06:00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Sibiu - Arad - Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (45 € cu cina bufet suedez), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare in zona Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.

 

Ziua 2. VIENA - ABATIA MELK - TYROL (cca. 770 km)

Mic dejun. Traversam Ungaria spre Austria, unde pentru inceput vom vizita Viena, oras in care nostalgia vechiului imperiu este impletita cu eleganta, stilul si arhitectura sa admirabila. Tur cu autocarul pe Ringstrasse: cladirea fostului Minister de Razboi, cu statuia Maresalului Radeski, Piata Schwarzenberg cu o frumoasa deschidere catre Palatele Belvedere, Opera de Stat, Piata Maria Terezia, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea, Biserica Votiva. Continuam deplasarea spre Abatia Benedictina Melk, construita in sec. XI pe o stanca de pe malul Dunarii, ce a constituit un important nucleu de cultura. Constructia actuala, un baroc opulent de inceput de sec. XVIII, adaposteste si o faimoasa Biblioteca, cu o colectie impresionanta de manuscrise rare. Continuam traseul pentru cazare in zona Tyrol, la hotel Waldhotel Seefeld /similar.

 

Ziua 3. INNSBRUCK - LINDERHOF - NEUSCHWANSTEIN (cca. 260 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Innsbruck, oras aflat in inima Alpilor, unde in turul pietonal vom descoperi Centrul Vechi cu o istorie de 8 secole: Teatrul de Stat- Landstheater, Hofkirche- biserica gotica de sec. XVI, Palatul Hofburg, Domul Sf. Jabob- frumoasa biserica baroca din sec. XVIII si Acoperisul de aur- Goldenes Dachl, simbolul orasului, cu 2500 placi de cupru aurite. Continuam traseul pentru cazare in zona Tyrol. Timp liber la dispozitia turistilor sau excursie optionala (40 €) spre Germania, unde vizitam castelele lui Ludwig II- “regele visator” al Bavariei: in Palatul Linderhof traia retras in lumea fanteziei sale, iar Neuschwanstein cu arhitectura sa extravaganta, in stil romantic renascentist, reflecta pasiunea lui pentru basm si decoruri teatrale, castelul inspirandu-l pe Walt Disney sa creioneze palatul Frumoasei din Padurea Adormita. Cazare in regiunea Tyrol.

 

Ziua 4. ST. GALLEN - Cascada RINULUI - ZURICH - LUCERNA (cca. 525 km)

Mic dejun. Excursie spre Lacul Konstanz - cel mai mare lac din Alpi si ne vom opri la Sankt Gallen pentru a vizita Abatia Benedictina- inclusa in patrimoniul UNESCO. A fondata in sec. VII de Sf. Gallus, misionar irlandez, iar biblioteca sa - una din cele mai bogate si mai vechi din lume, pastreaza manuscrise pretioase. Continuam cu Schauffhausen si admiram spectaculoasa cascada a Rinului, apoi vizitam Zurich - capitala economica a Elvetiei, unul din cele mai bogate si curate orase din intreaga lume: Biserica Mare (Grossmunster), fondata de Carol cel Mare si care a fost locul de pornire al Reformei Protestante in Elvetia, Fraumünster- care impresioneaza cu vitraliile realizate de Marc Chagall si Primaria- Rathaus. Pentru iubitorii de cumparaturi recomandam o plimbare pe Bahnhofstrasse - principala artera comerciala a orasului. Incheiem ziua la Lucerna cu un tur de oras: Kappellbrucke, cel mai vechi pod de lemn al Europei si turnul de apa-Wasserturm, St. Peterskapelle in stil Baroc (sec.XVIII), Primaria Veche- Altes Rathaus. Deplasare pentru cazare in zona Feldkirch, la hotel Oekotel Hohenems/similar.

 

Ziua 5. INTERLAKEN - BERNA - LAUSANNE (495 km)

Mic dejun. Ne deplasam spre Interlaken - cea mai populara statiune din Elvetia, amplasata feeric, asa cum ii spune si numele, intre doua lacuri, la poalele Alpilor, apoi continuam cu Berna, capitala Elvetiei, unde vom vizita centrul istoric, cu stradutele sale  pitoresti,  flancate cu arcade- Marktgasse si Kramgasse si cu numeroase fantani decorate cu statui, pornim de la Groapa cu ursi, catre Primarie, Catedrala Sfantului Vincentiu,Turnul cu Ceas si Parlament si incheiem ziua cu o vizita in Lausanne, unde ne relaxam intr-o plimbare prin centrul istoric spre Catedrala Notre Dame. Cazare in zona Bellegarde/Geneva, la hotel Kyriad Bellegarde Geneve/ similar.

 

Ziua 6. GENEVA - CHAMONIX - MONT BLANC - VF. AIGUILLE DU MIDI (cca. 275 km)

Mic dejun. Continuam cu Geneva, unde recomandam pentru turul centrului istoric varianta trenuletului turistic. Pornind de la faimosul Jet de apa trecem Podul Mont Blanc si ne intdreptam spre Catedrala Sf. Petru, Maison Tavel, Universitate, Zidul Reformatorilor si Teatru. Timp liber in Geneva sau excursie optionala (40 €) la Chamonix - Mont Blanc, capitala mondiala a sporturilor de iarna, unde putem incerca o experienta de neuitat urcand (daca vremea permite), catre statia Aiguille du Midi, pentru a admira in apropiere varful Mont Blanc si a achizitiona certificatul de ascensiune.  Intoarcere in zona Bellegarde/Geneva pentru cazare.

 

Ziua 7. ZERMATT - MATTERHORN - LAGO MAGGIORE - GENOVA (585 km)

Mic dejun. Revenim in Tara Cantoanelor si strabatem apoi zone montane de un pitoresc desavarsit, catre Tasch, de unde urcam (contra cost) cu trenuletul cu cremaliera la Zermatt, statiune protejata, unde vehiculele motorizate sunt interzise. De aici, optional putem face o ascensiune la Matterhorn, masivul ce iti fura pur si simplu rasuflarea, privind solitar catre cele 38 de varfuri din Alpi, cu altitudini de peste 4.000 de metri, care-l inconjoara. Traversam in Italia prin pasul Simplon si strabatem regiunea Piemonte spre lacul glaciar Lago Maggiore. Traseul nostru continua spre sud, pentru cazare in zona Genovan – Savona, la hotel Columbus Sea/similar.

 

Ziua 8. MONACO - NICE - CANNES - GENOVA (465 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala (50 €) pe Coasta de Azur, unde, pentru inceput, ne oprim in exclusivistul Principat Monaco. Folosind liftul ca mijloc de transport, asemenea monegascilor, trecem pe langa Oceanograf, prin Gradinile Sfantului Martin, vizitam Catedrala Sf. Nicolae si ajungem la Palatul Princiar. Continuam cu autocarul, pentru a parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” pe langa Portul de ambarcatiuni, spre Monte Carlo, unde admiram Cazinoul. Continuam deplasarea via Cornisa cu o oprire surpriza pe traseul spre Nice, unde ne bucuram de o plimbare pe Promenades des Anglais dar si de atractii  renumite - Catedrala, Hotel Negresco si muzee unice - Matise si Massena. Incheiem ziua la Cannes, unde ne fotografiem pe covorul rosu al Palatului des Festivals et Congres, locul in care se organizeaza anual vestitul Festival de Film. Cazare in acelasi hotel din zona Genova - Savona.

 

Ziua 9. MILANO - VERONA - PADOVA (420 km)

Mic dejun. Incepem vizita in Milano, supranumit “capitala modei”, un oras cosmopolit, cu aspect nord european, pentru a descoperii comorile sale ascunse: Castelul Sfortesco ce gazduieste ultima Pieta a lui Michelangelo si Domul, ce adaposteste cea mai mare colectie de statui de pe mapamond, Galeriile Victor Emanuel II, Primaria si Teatro a la Scala. Optional scurta vizita (15 €) la Sirmione - Lacul Garda, fasie de pamant ce merge spre mijlocul lacului, unde ne oprim pentru o plimbare si o delicioasa inghetata. Intram in atmosfera acestei locatii exclusiviste, apreciata si de diverse personalitati, printre care ii mentionam pe membrii familiei nobiliare Borgia si vestita soprana Maria Callas. Castelul Scaligeri si Vila Catulo sunt cateva din atractiile acestui loc superb. Plecam spre Verona, orasul indragostitlor eterni Romeo si Julieta, dar si a inegalabilului poet si filozof Dante Aligheri, pentru un tur pietonal, pe parcursul caruia descoperim zidurile misterioase ale Arenei (anticul amfiteatru), Primaria si Piata Bra, Piata Erbe Palatul si Mormintele Scaligerilor si ingusta si cocheta artera comerciala Mazzini, ce ne duce spre Casa Julietei, unde respectand legenda locala si atingand statuia acesteia, ne asiguram revenirea in acest superb oras si norocul in dragoste. Cazare in zona Padova, la hotel Park Venezia/ hotel Villa Alighieri/similar.

 

Ziua 10. PADOVA - LJUBLJANA - BUDAPESTA (cca. 690 km)

Dupa micul dejun ne indreptam spre capitala Sloveniei Ljubliana pentru a descoperi farmecul  orasului ce isi datoreaza in mare parte  aspectul arhitectului Joze Plecnik. Imortalizam cateva dintre atractiile acestui frumos oras - Podul Dragonilor, Catedrala Sfantul Nicolae, Palatul Arhiepiscopal, Primaria, Podul Triplu, Biserica Franciscana si Cetatea. Apoi urmand pe autostrada malul lacului Balaton, cel mai mare lac din Europa centrala, continuam traseul nostru spre Budapesta. Cazare in zona Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.

 

Ziua 11. BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurul orei 23:30, in functie de trafic si formalitatile din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

GRUP MINIM

 

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 95 /pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 45 /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 20 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

  • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

  • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

  • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

  • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

  • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

  • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).

 

OFERTE & REDUCERI

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.

REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT.

*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

 

Destinatie: Elvetia

Durata: 1 zi, fara cazare

Viena - Abatia Melk - Innsbruck - Linderhof - Neuschwanstein - Liechtenstein - Schauffhausen - Zurich - Lucerna - Interlaken -Berna - Montreux - Lausanne - Geneva - Chamonix - Aiguille du Midi - Zermatt Matterhorn - Lago Magiore - Genova - Monaco -Nice - Cannes - Milano - Sirmione - Verona - Padova - Ljubljana
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 10 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasarile pentru vizite la: Viena, Melk, Innsbruck, St. Gallen, Schauffhausen, Zurich Lucerna, Vaduz, Interlaken, Berna, Montreux, Lausanne, Geneva, Zermatt, Lago Magiore, Milano, Verona, Padova, Ljubljana

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (cca. 845 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 06:00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Sibiu - Arad - Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (45 € cu cina bufet suedez), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare in zona Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.

 

Ziua 2. VIENA - ABATIA MELK - TYROL (cca. 770 km)

Mic dejun. Traversam Ungaria spre Austria, unde pentru inceput vom vizita Viena, oras in care nostalgia vechiului imperiu este impletita cu eleganta, stilul si arhitectura sa admirabila. Tur cu autocarul pe Ringstrasse: cladirea fostului Minister de Razboi, cu statuia Maresalului Radeski, Piata Schwarzenberg cu o frumoasa deschidere catre Palatele Belvedere, Opera de Stat, Piata Maria Terezia, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea, Biserica Votiva. Continuam deplasarea spre Abatia Benedictina Melk, construita in sec. XI pe o stanca de pe malul Dunarii, ce a constituit un important nucleu de cultura. Constructia actuala, un baroc opulent de inceput de sec. XVIII, adaposteste si o faimoasa Biblioteca, cu o colectie impresionanta de manuscrise rare. Continuam traseul pentru cazare in zona Tyrol, la hotel Waldhotel Seefeld /similar.

 

Ziua 3. INNSBRUCK - LINDERHOF - NEUSCHWANSTEIN (cca. 260 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Innsbruck, oras aflat in inima Alpilor, unde in turul pietonal vom descoperi Centrul Vechi cu o istorie de 8 secole: Teatrul de Stat- Landstheater, Hofkirche- biserica gotica de sec. XVI, Palatul Hofburg, Domul Sf. Jabob- frumoasa biserica baroca din sec. XVIII si Acoperisul de aur- Goldenes Dachl, simbolul orasului, cu 2500 placi de cupru aurite. Continuam traseul pentru cazare in zona Tyrol. Timp liber la dispozitia turistilor sau excursie optionala (40 €) spre Germania, unde vizitam castelele lui Ludwig II- “regele visator” al Bavariei: in Palatul Linderhof traia retras in lumea fanteziei sale, iar Neuschwanstein cu arhitectura sa extravaganta, in stil romantic renascentist, reflecta pasiunea lui pentru basm si decoruri teatrale, castelul inspirandu-l pe Walt Disney sa creioneze palatul Frumoasei din Padurea Adormita. Cazare in regiunea Tyrol.

 

Ziua 4. ST. GALLEN - Cascada RINULUI - ZURICH - LUCERNA (cca. 525 km)

Mic dejun. Excursie spre Lacul Konstanz - cel mai mare lac din Alpi si ne vom opri la Sankt Gallen pentru a vizita Abatia Benedictina- inclusa in patrimoniul UNESCO. A fondata in sec. VII de Sf. Gallus, misionar irlandez, iar biblioteca sa - una din cele mai bogate si mai vechi din lume, pastreaza manuscrise pretioase. Continuam cu Schauffhausen si admiram spectaculoasa cascada a Rinului, apoi vizitam Zurich - capitala economica a Elvetiei, unul din cele mai bogate si curate orase din intreaga lume: Biserica Mare (Grossmunster), fondata de Carol cel Mare si care a fost locul de pornire al Reformei Protestante in Elvetia, Fraumünster- care impresioneaza cu vitraliile realizate de Marc Chagall si Primaria- Rathaus. Pentru iubitorii de cumparaturi recomandam o plimbare pe Bahnhofstrasse - principala artera comerciala a orasului. Incheiem ziua la Lucerna cu un tur de oras: Kappellbrucke, cel mai vechi pod de lemn al Europei si turnul de apa-Wasserturm, St. Peterskapelle in stil Baroc (sec.XVIII), Primaria Veche- Altes Rathaus. Deplasare pentru cazare in zona Feldkirch, la hotel Oekotel Hohenems/similar.

 

Ziua 5. INTERLAKEN - BERNA - LAUSANNE (495 km)

Mic dejun. Ne deplasam spre Interlaken - cea mai populara statiune din Elvetia, amplasata feeric, asa cum ii spune si numele, intre doua lacuri, la poalele Alpilor, apoi continuam cu Berna, capitala Elvetiei, unde vom vizita centrul istoric, cu stradutele sale  pitoresti,  flancate cu arcade- Marktgasse si Kramgasse si cu numeroase fantani decorate cu statui, pornim de la Groapa cu ursi, catre Primarie, Catedrala Sfantului Vincentiu,Turnul cu Ceas si Parlament si incheiem ziua cu o vizita in Lausanne, unde ne relaxam intr-o plimbare prin centrul istoric spre Catedrala Notre Dame. Cazare in zona Bellegarde/Geneva, la hotel Kyriad Bellegarde Geneve/ similar.

 

Ziua 6. GENEVA - CHAMONIX - MONT BLANC - VF. AIGUILLE DU MIDI (cca. 275 km)

Mic dejun. Continuam cu Geneva, unde recomandam pentru turul centrului istoric varianta trenuletului turistic. Pornind de la faimosul Jet de apa trecem Podul Mont Blanc si ne intdreptam spre Catedrala Sf. Petru, Maison Tavel, Universitate, Zidul Reformatorilor si Teatru. Timp liber in Geneva sau excursie optionala (40 €) la Chamonix - Mont Blanc, capitala mondiala a sporturilor de iarna, unde putem incerca o experienta de neuitat urcand (daca vremea permite), catre statia Aiguille du Midi, pentru a admira in apropiere varful Mont Blanc si a achizitiona certificatul de ascensiune.  Intoarcere in zona Bellegarde/Geneva pentru cazare.

 

Ziua 7. ZERMATT - MATTERHORN - LAGO MAGGIORE - GENOVA (585 km)

Mic dejun. Revenim in Tara Cantoanelor si strabatem apoi zone montane de un pitoresc desavarsit, catre Tasch, de unde urcam (contra cost) cu trenuletul cu cremaliera la Zermatt, statiune protejata, unde vehiculele motorizate sunt interzise. De aici, optional putem face o ascensiune la Matterhorn, masivul ce iti fura pur si simplu rasuflarea, privind solitar catre cele 38 de varfuri din Alpi, cu altitudini de peste 4.000 de metri, care-l inconjoara. Traversam in Italia prin pasul Simplon si strabatem regiunea Piemonte spre lacul glaciar Lago Maggiore. Traseul nostru continua spre sud, pentru cazare in zona Genovan – Savona, la hotel Columbus Sea/similar.

 

Ziua 8. MONACO - NICE - CANNES - GENOVA (465 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala (50 €) pe Coasta de Azur, unde, pentru inceput, ne oprim in exclusivistul Principat Monaco. Folosind liftul ca mijloc de transport, asemenea monegascilor, trecem pe langa Oceanograf, prin Gradinile Sfantului Martin, vizitam Catedrala Sf. Nicolae si ajungem la Palatul Princiar. Continuam cu autocarul, pentru a parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” pe langa Portul de ambarcatiuni, spre Monte Carlo, unde admiram Cazinoul. Continuam deplasarea via Cornisa cu o oprire surpriza pe traseul spre Nice, unde ne bucuram de o plimbare pe Promenades des Anglais dar si de atractii  renumite - Catedrala, Hotel Negresco si muzee unice - Matise si Massena. Incheiem ziua la Cannes, unde ne fotografiem pe covorul rosu al Palatului des Festivals et Congres, locul in care se organizeaza anual vestitul Festival de Film. Cazare in acelasi hotel din zona Genova - Savona.

 

Ziua 9. MILANO - VERONA - PADOVA (420 km)

Mic dejun. Incepem vizita in Milano, supranumit “capitala modei”, un oras cosmopolit, cu aspect nord european, pentru a descoperii comorile sale ascunse: Castelul Sfortesco ce gazduieste ultima Pieta a lui Michelangelo si Domul, ce adaposteste cea mai mare colectie de statui de pe mapamond, Galeriile Victor Emanuel II, Primaria si Teatro a la Scala. Optional scurta vizita (15 €) la Sirmione - Lacul Garda, fasie de pamant ce merge spre mijlocul lacului, unde ne oprim pentru o plimbare si o delicioasa inghetata. Intram in atmosfera acestei locatii exclusiviste, apreciata si de diverse personalitati, printre care ii mentionam pe membrii familiei nobiliare Borgia si vestita soprana Maria Callas. Castelul Scaligeri si Vila Catulo sunt cateva din atractiile acestui loc superb. Plecam spre Verona, orasul indragostitlor eterni Romeo si Julieta, dar si a inegalabilului poet si filozof Dante Aligheri, pentru un tur pietonal, pe parcursul caruia descoperim zidurile misterioase ale Arenei (anticul amfiteatru), Primaria si Piata Bra, Piata Erbe Palatul si Mormintele Scaligerilor si ingusta si cocheta artera comerciala Mazzini, ce ne duce spre Casa Julietei, unde respectand legenda locala si atingand statuia acesteia, ne asiguram revenirea in acest superb oras si norocul in dragoste. Cazare in zona Padova, la hotel Park Venezia/ hotel Villa Alighieri/similar.

 

Ziua 10. PADOVA - LJUBLJANA - BUDAPESTA (cca. 690 km)

Dupa micul dejun ne indreptam spre capitala Sloveniei Ljubliana pentru a descoperi farmecul  orasului ce isi datoreaza in mare parte  aspectul arhitectului Joze Plecnik. Imortalizam cateva dintre atractiile acestui frumos oras - Podul Dragonilor, Catedrala Sfantul Nicolae, Palatul Arhiepiscopal, Primaria, Podul Triplu, Biserica Franciscana si Cetatea. Apoi urmand pe autostrada malul lacului Balaton, cel mai mare lac din Europa centrala, continuam traseul nostru spre Budapesta. Cazare in zona Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.

 

Ziua 11. BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurul orei 23:30, in functie de trafic si formalitatile din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

GRUP MINIM

 

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 95 /pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 45 /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 20 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

  • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

  • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

  • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

  • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

  • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

  • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).

 

OFERTE & REDUCERI

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.

REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT.

*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.